zaterdag, december 15, 2018
 • Globalbirding.com

   

  Maak kennis met Toy Janssen en zijn grootste passie.

  2009-02-03 6579
 • De gebruikte apparatuur


  De Canon EOS 1DX is het paradepaardje uit de Canon selectie. De hoge ISO waarden in combinatie met weinig ruis

  helpt om hogere sluitertijden te realiseren.

  Canon EOS-1DX
 • De gebruikte apparatuur

  De nieuwe Canon 500 mm IS II lens is naar mijn mening de meest veelzijdige lens in de Canon lenzen selektie. 
  De lens is licht genoeg om uit de hand vliegbeelden te fotograferen.
  Verder gebruik ik alleen een monopod wat voor mij goed werkt. 

  500mm
 • De gebruikte apparatuur


  Ik gebruik de nieuwe Swarovski ATX/STX 95. Deze heeft een 30 - 70x zoom en is haarscherp op alle 
  vergrotingen. De ideale telescoop voor trektellen!

  swarovski
 • De gebruikte apparatuur

   

  Ik gebruik de Swarovski EL 10 x 42 Swarovision. Deze heeft een extreem helder beeld en is niet zwaar.

  Swarovski EL
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Odyssey 2011
 • Oeganda 2009
 • Big Day op Nieuwjaarsdag 2014
 • Terugblik op 2015

odyssey 2011

Diashow Odyssey 2011 is toegevoegd. Beleef DE Atlantische Pelagische Tocht (duur ongeveer 55 min.)

Start hier!

Martial Eagle

Diashow Oeganda is toegevoegd. Dit is een aanrader maar neem er wel de tijd voor (duur ongeveer 40 min.)

Start hier!

2014-01-01 naamloos 001

Het jaar ging snel en onze jaarlijkse Big Day op 1 januari stond weer op het programma. Het team bestaat dit jaar uit Alwin, Pieter en Maartje en ikzelf natuurlijk. Met Pieter en Maartje vierde ik oud en nieuw en zij bleven slapen in Uden. Alwin zou ons om kwart voor zeven in de ochtend ophalen. Een beetje duf van de nodige drankjes stond ik rond kwart over zes buiten om wat spullen in de auto te leggen toen ik 2 Roodborsten voluit hoorden zingen, de eerste soort was binnen. 


Lees meer...

 

2015 02 19 Grijze Junco 106 voorpagina

De start van 2015 begon dit keer niet zoals gebruikelijk met een Big Day op de eerste. Vanwege de operatie was ik nog te zwak en had nog veel pijn. Op 3 januari waagde ik me voor het eerst weer buiten en in de buurt van Uden werden de eerste soorten van het jaar bijgeschreven. Het weer buiten zijn en het vogelen beviel me uitstekend en het duurde niet lang of ik durfde de eerste twitch van het jaar aan. Op 5 januari werd de Oosterse Tortel in Vlaardingen bezocht en er werd een rondje Zeeland aan toegevoegd. Dit ging redelijk zodat een Kleine Vliegenvanger, die gevonden werd in Winterswijk, een must was voor de maandlijst. Het vogelen gaf me de afleiding die ik nodig had en ik ging dan ook veel op pad. Eind januari stond de teller op 155 soorten met bijzonderheden als Kleine Topper, Hop, Buffelkopeend, Arendbuizerd, Amerikaanse Oeverloper en Kleine Trap.


Lees meer...

Kortbekzeekoet LIFER 400!!!!


 • 2012-07-29 Kortbekzeekoet 0424a

  Zaterdag avond laat komen er nog wat meldingen binnen via waarneming.nl. Terwijl ik voor de tv lig check ik de mailtjes. Over het algemeen de bekende soorten en een waarneming van een Dikbekzeekoet bij de haven in Lauwersoog. Ach denk ik, zal wel een invoer fout zijn. Niet veel later appt Thijs en meld dat de foto’s er goed uitzien??! 

  Lees meer... • 2012-07-29 Kortbekzeekoet 0216a     2012-07-29 Kortbekzeekoet 0192a

 • 1
 • 2

Dagelijks Log


08-09-2013 zondag: Steppekiekendief in de Brabantse Biesbosch

Steppekiekendief (Circus macrourus) - Foto gemaakt in de Brabantse Biesbosch Steppekiekendief (Circus macrourus) - Foto gemaakt in de Brabantse Biesbosch Steppekiekendief (Circus macrourus) - Foto gemaakt in de Brabantse Biesbosch Na de zeetocht was er vandaag tijd om uit te slapen. De Steppekiekendief die gisteren ontdekt werd in de Brabantse Biesbosch werd in de ochtend weer gemeld. Een leuke optie voor de middag, tenminste als het ophield met regenen. Rond het middaguur werd het droog en ik nam contact op met Thijs of hij mee wilde.


Lees meer...

Terugblik op 2015


Grijze Junco (Junco hyemalis) - Foto gemaakt in Beijum Woestijngrasmus (Sylvia nana) - Foto gemaakt op Terschelling Bruine Boszanger (Phylloscopus fuscatus) - Foto gemaakt in Stavoren De start van 2015 begon dit keer niet zoals gebruikelijk met een Big Day op de eerste. Vanwege de operatie was ik nog te zwak en had nog veel pijn. Op 3 januari waagde ik me voor het eerst weer buiten en in de buurt van Uden werden de eerste soorten van het jaar bijgeschreven. Het weer buiten zijn en het vogelen beviel me uitstekend en het duurde niet lang of ik durfde de eerste twitch van het jaar aan. Op 5 januari werd de Oosterse Tortel in Vlaardingen bezocht en er werd een rondje Zeeland aan toegevoegd. Dit ging redelijk zodat een Kleine Vliegenvanger, die gevonden werd in Winterswijk, een must was voor de maandlijst. Het vogelen gaf me de afleiding die ik nodig had en ik ging dan ook veel op pad. Eind januari stond de teller op 155 soorten met bijzonderheden als Kleine Topper, Hop, Buffelkopeend, Arendbuizerd, Amerikaanse Oeverloper en Kleine Trap.


Lees meer...

Rustige dagen op de Kamperhoek


Bruine Kiekendief (Circus aeruginosus) - Foto gemaakt bij de Kamperhoek Sperwer (Accipiter nisus) - Foto gemaakt bij de Kamperhoek Amerikaanse Oeverloper (Actitis macularius) - Foto gemaakt bij Medemblik De weervoorspellingen voor het weekend leken erg goed. Noordoosten wind en het zou warm worden, een klassiek voorjaar telweekend. De verwachtingen waren dus hoog, hoe anders zou het worden. Zaterdag ochtend om 5 uur reed ik richting de Kamperhoek waar ik afgesproken had met Alwin.


Lees meer...

Amerikaanse Wintertaling in het Lauwersmeer


Roodborsttapuit (Saxicola rubicola) - Foto gemaakt in het Lauwersmeer Roodhalsfuut (Podiceps grisegena) - Foto gemaakt in Lauwersoog haven Roze Spreeuw (Pastor roseus) - Foto gemaakt in Kollum Er werd mooi weer voorspelt en in het Lauwersmeer zat een Amerikaanse Wintertaling. Geen soort waar je meteen naar toe moet maar er zaten nog wat andere leuke soorten in het gebied zodat er een leuke dagtrip gemaakt kon worden. Om 8 uur in de ochtend haalde ik Harry Claasen op en we reden eerst naar een Roze Spreeuw in Kollum die daar al een tijdje zat.


Lees meer...

Facebook

 

Het Weer

44°
°F | °C
Cloudy
Humidity: 28%
8 kph
Sat
Mostly Cloudy
33 | 54
0 | 12
Sun
Sunny
35 | 57
1 | 13

Nederland 2014

Steppekiekendief

Diashow Nederland 2014 toegevoegd

Start hier...

Nederland 2013

Sperweruil

Diashow Nederland 2013 toegevoegd

Start hier...

Gambia 2008

2008-01-20 Little Bee-Eater 053

Diashow Gambia 2008 toegevoegd

Start hier...

Gastenboek tekenen

Het word gewaardeerd als je een bericht achterlaat in het gastenboek.

 

Om naar het gastenboek te gaan Klik hier...

 

Contact opnemen

 • Vragen over de Globalbirding.com?
 • Wil je foto's gebruiken?
 • Andere suggesties?

 

Neem dan gerust contact op en klik hier...

 

 

Wie is on line

We hebben 95 gasten en geen leden online

Login