Woestijnplevier (Charadrius leschenaultii) - Foto gemaakt bij Batenburg in de Liedense Waard
Woestijnplevier | Charadrius leschenaultii

Na een reis van bijna 6 weken kom ik op zondag ochtend om 5.30 weer terug in Uden. Een Woestijnplevier zit al een paar dagen op maar 30 km afstand en ook vandaag is hij nog aanwezig. Het is een nieuwe voor mij dus ik kan hem niet laten schieten.

Woestijnplevier (Charadrius leschenaultii) - Foto gemaakt bij Batenburg in de Liedense Waard
Woestijnplevier | Charadrius leschenaultii

De afgelopen 6 weken heb ik doorgebracht op zee. Een reis die begon in Argentinië waar we in Ushuaia aan boord stappen van de Plancius. De reis voert ons van Ushuaia naar Antarctica waarna we koers zetten naar South Georgia. Vervolgens gaat de reis naar Gough Island, Tristan da Cunha, St Helena en Ascension. Op Ascension stappen we af en blijven hier nog 5 dagen voordat we terug naar Nederland vliegen. De foto’s volgen nog.

Woestijnplevier (Charadrius leschenaultii) - Foto gemaakt bij Batenburg in de Liedense Waard
Woestijnplevier | Charadrius leschenaultii
Woestijnplevier (Charadrius leschenaultii) - Foto gemaakt bij Batenburg in de Liedense Waard
Woestijnplevier | Charadrius leschenaultii

Zoals gezegd ben ik om 5.30 uur weer terug in Uden. Na een korte nachtrust sta ik om 10 uur op en zie dat de Woestijnplevier weer gemeld is. De vogel zit in Batenburg en dat is maar 30 km rijden. Omstreeks 12 uur stap ik in de auto en rijd alleen naar de genoemde plek. De rit gaat hoofdzakelijk via de snelweg dus na ongeveer een half uur rijden kom ik aan en zie al een aantal vogelaars staan. De vogel zit er kennelijk nog en rustig pak ik mijn camera en loop het veld in. Ik voeg me toe aan het groepje vogelaars en de Woestijnplevier zit op ongeveer 75 meter. De vogel is op zijn gemak op zoek naar voedsel. Zij, het is een vrouwtje, laat zich mooi bekijken en later ook van niet al te grote afstand fotograferen. Het is de eerste nieuwe soort voor mij dit jaar in Nederland.